آرشیو فروردین ماه 1401

اخبار و تازه هاي پزشكي و سلامتي

ایمپلنت دیجیتالی چیست؟

۳۲ بازديد

 در ایمپلنت دندان دیجیتال از مدل سازی کامپیوتر سه بعدی برای بررسی شرایط استخوان فک استفاده می کنند. چون عمل جراحی ایمپلنت دیجیتال به منظور ایجاد کمترین شکاف ممکن طراحی شده , درد به طور قابل توجهی نسبت به عمل جراحی ایمپلنت سنتی کاهش پیدا می‌کند.

نحوه کاشت ایمپلنت های دیجیتال تقریبا با ایمپلنت سنتی مشابه است. مراحل آن نیز مثل ایمپلنت استاندارد در سه مرحله انجام می گیرد.

مراحل ایمپلنت دندان

مراحل انجام این کار در سه فاز اصلی انجام میگیرد که در زیر به هر کدام از آنها اشاره می کنیم:

مرحله اول: ارزیابی

 مرحله اول شامل کشیدن دندان تا پیوند استخوان (در صورت لزوم) است. در صورتی که نیازی به پیوند نباشد ، به مرحله 2 می رویم. اگر پیوند استخوان لازم باشد ، مرحله اول 3 تا 6 ماه طول می کشد.

در سال اول از دست دادن دندان، استخوان با دو برابر سرعت از بین رفته و تحلیل می رود. همین موضوع باعث می شود که برای کاهش هزینه ایمپلنت دندان  و کاهش مدت زمانی که کاشت ایمپلنت انجام می شود هرچه سریعتر قرار دادن ایمپلنت انجام گیرد.

 بنابراین اگر دندان خود را از دست داده اید ، بهتر است پیش از آنکه زمان زیادی بگذرد و قبل از نیاز قطعی به پیوند استخوان ، نسبت به دریافت ایمپلنت دندان اقدام کنید.

مرحله دوم: قرار دادن پایه ایمپلنت

در مرحله دوم ، پایه اصلی ایمپلنت توسط متخصص در استخوان قرار می گیرد. قرار دادن پایه ایمپلنت 1 تا 2 ساعت طول می کشد و زمان بهبودی 3 تا 6 ماه است.

مرحله سوم: قرار دادن تاج دندان

در مرحله سوم , دندان مصنوعی یا تاج روی پایه اصلی ایمپلنت قرار می گیرد. بین تاج دندان و پایه ایمپلنت یک اتصال دهنده به نام اباتمنت قرار داده می شود که وظیفه آن اتصال تاج به پایه ایمپلنت است.

اطلاعات بیشتر در مجله آنلاین ژاله ایمپلنت

اقدامات مهم بعد از جراحی دندان

۴۵ بازديد

شما ممکن است بعد از جراحی های معمول دندان مثل کشیدن دندان عقل ، ایمپلنت دندان و یا یک عصب کشی ساده دچار دندان درد شوید برخی از دردها بعد از جراحی دندان طبیعی است، اما اگر درد بیش از سه روز ادامه یابد یا حتی افزایش یابد، این می تواند نشانه عفونت باشد. 

مقابله با درد باقی مانده

معمولا پس از یک درمان دندانپزشکی درد پایدار وجود دارد و این امر طبیعی است. دندانپزشک شما می تواند قرص های مسکن برای کمک به کاهش درد شما تجویز کند. یا اینکه خودتان از داروهای بدون نسخه استفاده کنید. مراقب باشید که قبل از استفاده از هر دارویی با دندانپزشک خود مشورت کنید تا ناخواسته به خودتان صدمه وارد نکنید.

دستور العمل های بعد از جراحی دندان

یکی از مهم ترین مواردی که شما باید پس از انجام درمان دندانپزشکی انجام دهید این است که به دنبال دندانپزشک خود یا دستورالعمل های جراح باشید. به احتمال زیاد به شما دستورالعمل هایی در مورد زمان مصرف دارو، زمان شروع به غذا خوردن، یا غذاهایی که می توانید و باید بخورید، چگونه و چه زمانی هر باند زخم را عوض کنید داده می شود.

از آنجایی که دندانپزشکتان سابقه ی پزشکی شما را می داند بهتر از هر کس دیگری می تواند دستورالعمل هایی برای مراقبت های بعد از جراحی دندان تجویز کند.

دندانپزشکتان ممکن است به شما بگوید که دندان هایتان را تمیز نکنید، زیرا ممکن است دهان شما برای روال طبیعی بهداشت دهان و دندان حساس باشد. شاید در ذهن شما این یک نکته منفی به نظر برسد، ولی باید به دستورالعمل دندانپزشک خود اعتماد کنید. دندانپزشک شما ممکن است شما را تشویق کند که دهان خود را با آب نمک یا یک حلال ساده دیگر شستشو دهید. مهم نیست که دندانپزشک شما چه کاری را پیشنهاد می دهد، بهترین کار این است که آن را انجام دهید. دندانپزشک شما می داند که بهترین راه برای مراقبت از دهان شما چیست و می خواهد آن را به درستی درمان کند، پس دستورالعمل های آنها برای سلامت دهان و دندان شما مهم است.

اطلاعات بیشتر در مجله آنلاین ژاله ایمپلنت

چه کسانی نباید دندان های خود را بلیچینگ کنند؟

۴۵ بازديد

معمولاً زمانی که دندان ها دچار تغییر رنگ می شوند می توان با مراجعه به یک کلینیک دندانپزشکی یا یک متخصص ترمیمی و زیبایی درمان بلیچینگ را انجام داد. با فرآیند بلیچ می توان به اهداف و مقاصد زیر رسید:

  • دندان ها تا چند پرده سفید می شوند
  • برخی از لکه های رنگی روی دندان ها از بین می رود
  • دندان ها برای یک دوره نسبتا طولانی سفید باقی خواهند ماند

چه کسانی نباید دندان های خود را بلیچ کنند؟

داشتن هر کدام از شرایط زیر می‌تواند شما را برای همیشه یا دست کم برای مدت کوتاهی از انجام درمان سفید کردن تخصصی دندان ها باز دارد:

  • داشتن انتظاراتِ بیش از حد از این درمان (چون نمی‌توان بیش از حد دندان‌ها را سفید کرد. بیمارانی که چنین انتظاراتی دارند می‌توانند درمان‌های دیگری مانند لمینت دندانیا ونیر کامپوزیت دندان را تجربه کنند)
  • وجود پوسیدگی‌های دندانی که درمان نشده و یا بسیار شدید هستند. تا ترمیم این پوسیدگی امکان انجام درمان بلیچینگ دندان وجود ندارد.
  • خانم هایی که در دوران بارداری یا شیردهی قرار دارند بنا به ملاحظات ایمنی و سلامتی جنین و نوزاد خود امکان انجام این درمان را ندارند
  • وجود حساسیت دندانی به دنبال تحلیل لثه و مینای دندان می تواند مانعی بزرگ برای انجام بلیچینگ باشد زیرا مواد سفید کننده می توانند شدت حساسیت را بیشتر کنند.
  • هرگونه ترک خوردگی، شکستگی و لب پر شدگی دندان ها
  • داشتن ترمیم های دندانپزشکی شامل لمینت دندان، ونیر کامپوزیت و روکش دندان در جلوی دهان نیز مانع انجام درمان می شود. زیرا موا سفید کننده دندان تاثیری بر روی رنگ این ترمیم ها ندارد.
  • افراد سالخورده ای که ریشه دندان هایشان نمایان شده. (زیرا مواد بلیچینگ دندان بر روی ریشه دندان به اندازه تاج تاثیر نمی‌گذارند)
  • داشتن بیماری لثه (التهاب، تورم، عفونت، خونریزی و …)

چه کسانی نیاز به سفید کردن دندان ها به این روش دارند؟

هر کسی واجد شرایط انجام این درمان نیست. زمانی که شما برای سفید کردن دندان ها به کلینیک دندانپزشکی مراجعه می‌کنید در اولین گام اطمینان حاصل می‌شود که شما کاندید خوبی برای بلیچینگ دندان هستید و اگر یکی از شرایط زیر را داشته باشید می‌توانید با خیالی آسوده این درمان را انجام دهید:

  • زرد شدن دندان ها ناشی از عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
  • تغییر رنگ دندان ها ناشی از افزایش سن
  • لکه های سفید روی دندان
  • لکه های قهوه ای دندان
  • وجود لکه های ناشی از داروی تتراسایکلین
  • پدیده فلوروزیس
  • تغییر رنگ ناشی از سیگار کشیدن یا استعمال سایر دخانیات

اطلاعات بیشتر در مجله آنلاین ژاله ایمپلنت

ارتودنسی تا چه سنی جواب می دهد؟

۴۱ بازديد

ارتودنسی تا چه سنی جواب میده سوال خیلی از افرادی است که مشکل نامرتبی دندان دارن. همه کسانی که برای صاف کردن دندانهاشون به مطب ارتودنسی مراجعه می کنند می خوان بدونن ارتودنسی دندان تا چه سنی جواب میده.

در واقع امروزه با روش های جدید همه افراد می تونن برای درمان اقدام کنن و از مزایای اون بهره مند بشن. در حال حاضر هیچ محدودیتی برای استفاده از ارتودنسی وجود نداره و در همه سنین میشه ازش استفاده کرد. در هر سنی میشه دندونای مرتب و لبحندی زیبا داشت.

سن مناسب برای استفاده از ارتودنسی

هیچ منعی برای استفاده از ارتودنسی وجود نداره و همه افراد در سنین مختلف می تونن از اون استفاده کنن. توصیه میشه همه کودکان در سن 7 سالگی تحت معاینه قرار بگیرن. هر چه سن تشخیص مشکلات و ناهنجاری ها زودتر باشه به همون اندازه درمان نیز راحت تر و هزینه ش هم کمتر خواهد بود. همه بیماران در هر سنی می تونن مشکلات دندوناشونو رفع کنن. سن 14 – 10 سالگی زمان ایده آلی برای اینکاره.

در این سنین فک و دندونا در حال رشدن واسه همین هم درمان سریع تر انجام میشه. اگه ارتودنسی در سن پایین انجام بشه دیکه در سن بالاتر نیازی به جراحی وجود نداره. بهرحال، ارتودنسی تنها برای بچه ها کاربرد نداره و افراد بزرگسال هم می تونن مبادرت به اقدام ارتودنسی کنن. همه افراد بزرگسال می تونن برای رفع مشکلات شون اقدام کنن. مشکلاتی از قبیل:

  • جلوزدگی دندان ها یا فک
  • عقب بودن فک
  • فاصله بیش از حد بین دندان ها
  • روی هم افتادگی دندان ها
  • کجی دندانی
  • ناصاف بودن دندان ها
  • شلوغی و ازدحام دندانی
  • لبخند لثه ای

 تا چه سنی میشه ارتودنسی کرد؟

کسانی که فک قوی و لثه های سالمی دارن می تونن در هر سنی از ارتودنسی استفاده کنن حتی سن میانسالی هم این امکان براشون وجود داره. با ارتودنسی میشه ظاهر فرد و لبخندش رو تغییر داد. در واقع میشه گفت این سن نیست که استفاده از ارتودنسی را ممکن یا غیرممکن میکنه بلکه داشتن لثه های سالم و سلامت دندونا عامل اصلی و مهم در انجام ارتودنسیه.

اگر سن رشد بیمار تمام شده باشه و فرد مبتلا به ناهنجاری خفیف یا متوسط فک باشه، میشه با استفاده از ارتودنسی کاموفلاژ تا حدی رابطه بین فک ها را اصلاح کرد. اما اگر ناهنجاری شدید باشد تنها استفاده از ارتودنسی همراه با جراحی فک کارساز خواهد بود. از اینرو مشکلات ارتودنسی با درمان به موقع کیفیت و سرعت بهتری خواهند داشت.

اطلاعات بیشتر در مجله دندانپزشکی ایمپلنت