رژیم گیاه خواری در سال های اخیر محبوبیت وسیعی در بین افراد پیدا کرده است. بر اساس بعضی تحقیقات گفته می شود که گیاه خواران تا 18٪ از جمعیت کل جهان را تشکیل می دهند . داشتن یک برنامه غذایی گیاهی مناسب و حذف کردن گوشت از وعده های غذایی، علاوه بر جنبه اخلاقی و زیست محیطی امکان دارد خطر مبتلا شدن به بیماری های مزمن را کاهش دهد و همچنین سبب کاهش وزن و لاغری شما بشود.
رژیم گیاه خواری چیست؟
رژیم گیاه خواری شامل اجتناب از مصرف انواع گوشت، ماهی و مرغ و غیره است.
افراد به طور معمول به علل شخصی، مذهبی و یا مباحث اخلاقی مثل حقوق حیوانات، رژیم گیاه خواری را انتخاب می کنند. بعضی دیگر از افراد به علل زیست محیطی گیاه خوار می شوند و رژیم گیاه خواری را در پی می گیرند، زیرا تولید دام سبب افزایش نشر گازهای گلخانه ای می شود که موثر در تغییرات آب و هوایی می باشد و همچنین به میزان بسیاری از آب، منابع طبیعی و انرژی نیاز دارد.
انواع رژیم گیاه خواری
انواعی از رژیم گیاه خواری وجود دارد که در هر کدام از آن ها، محدودیت های مصرفی متفاوت است. شایع ترین انواع رژیم های گیاهی عبارتند از:
برنامه غذایی لاکتو گیاه خواری
انواع گوشت، ماهی، مرغ و تخممرغ را از برنامه غذایی حذف کرده اما از محصولات لبنی در وعده های غذایی خود استفاده می کنند.
برنامه غذایی لاکتو اوو گیاه خواری
انواع گوشت، مرغ و ماهی را از برنامه غذایی خود حذف می کنند، اما مصرف تخممرغ و لبنیات دارند.
برنامه غذایی اوو گیاه خواری
گوشت، مرغ، ماهی و لبنیات را از رژیم خود حذف کرده و فقط در کنار رژیم خود از تخم مرغ استفاده می کنند.
برنامه غذایی وگان گیاه خواری
وگان دشوارترین رژیم گیاه خواری است که در آن انواع گوشت، ماهی، مرغ و تخممرغ، محصولات لبنی و مواد خوراکی تهیه شده از آن ها حذف می شود.
برنامه غذایی پسترین
می توان گفت در این رژیم تقریباً افراد نیمه گیاه خوار هستند و با این حال که گوشت و مرغ مصرف نمی کنند اما از ماهی، تخممرغ و لبنیات استفاده می کنند.
منبع: healthyrecipe.ir
- ۰ ۰
- ۰ نظر