مزایا و معایب رژیم گیاه خواری

اخبار و تازه هاي پزشكي و سلامتي

مزایا و معایب رژیم گیاه خواری

۱۷ بازديد

رژیم گیاه خواری یکی از رژیم لاغری پرطرفدار و سخت است. این رژیم دارای مزایا و معایبی است که در این مطلب آنها را عنوان می کنیم:

فواید و مزایا

برنامه های غذایی گیاهی فواید قابل‌ توجهی برای حفظ در سلامتی دارند.

  • در واقع، تحقیقات نشان داده اند که گیاه خواران به نسبت گوشت‌ خواران تمایل نسبتا بیشتری در حفظ کیفیت برنامه غذایی خود دارند و اکثرا از مواد مغذی مهم مثل فیبر، ویتامین سی، ویتامین  ای و منیزیم استفاده می‌ کنند.
  • امکان دارد برنامه غذایی گیاهی چندین مزیت مهم دیگر در تایید سلامتی نیز داشته باشد و همچنین ممکن است سبب کاهش وزن نیز بشود.
  • اگر در پی کاهش وزن هستید، تغییر سبک زندگی و برنامه غذایی به رژیم گیاه خواری می ‌تواند یک راهکار مؤثر باشد.
  • در واقع مشخص شد که گیاه خواران به ‌طور میانگین در 4 ماه، حدود​​ 2 کیلوگرم کاهش وزن بیشتری به نسبت افراد غیر گیاهخوار را تجربه کردند.
  • به ‌علاوه، بر اساس مطالعه‌ ای نشان می دهد که گیاه خواران متمایل هستند که شاخص توده بدنی پایین تری از متوسط BMI داشته باشند.
  • همینطور امکان دارد گیاه‌ خواری سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان شود.

امکان تثبیت قند خون در برنامه غذایی گیاه خواری

تحقیقات بسیاری نشان می ‌دهد که امکان دارد برنامه ‌های غذایی گیاهی به حفظ سطح قند خون سالم کمک ویژه ای بکند. امکان دارد رژیم‌ های گیاه خواری نیز با تثبیت قند خون در ‌مدت زمان طولانی از ابتلا به دیابت نوع دوم جلوگیری کنند.

برنامه غذایی گیاه خواری اصولی، سلامت قلب را افزایش می دهد

رژیم‌ های گیاهی عاملان مؤثر در بیماری های قلبی را نیز کاهش می ‌دهند و به‌ حفظ سلامت قلب و بدن شما کمک می‌ کنند.

مطالعات دیگر نشانگر این مسئله هستند که ممکن است گیاه خواری با پایین آمدن فشارخون نیز همراه باشد. یکی دیگر از عوامل موثر در بیماری‌ های قلبی، فشارخون بالا می باشد.

عوارض پنهان

یک برنامه غذایی گیاهی می ‌تواند مغذی و سالم باشد اما امکان دارد ریسک کمبود های غذایی خاصی را نیز بیافزاید.

  • در زمان حذف گوشت یا دیگر محصولات حیوانی از برنامه غذایی خود، مهم است که مطمئن باشید که از منابع دیگر، این مواد مغذی اساسی را دریافت می کنید.
  • تحقیقات نشان می ‌دهد گیاه خواران بیشتر از دیگر افراد در معرض خطر کمبود پروتئین، ویتامین B1، کلسیم، آهن و ید قرار دارند. کمبود این ریز مغذی ‌های اساسی می ‌تواند منجر به علائمی چون خستگی، ضعف و بی حالی، کم‌ خونی، پوکی استخوان‌ و مشکلات مربوط به تیروئید شود.
  • راهی ساده برای مطمئن شدن از دریافت غذای مناسب برای جبران این کاستی ها، جایگزین کردن موادی از جمله انواع میوه‌ ، سبزیجات، غلات حاوی سبوس، منابع پروتئینی و غذاهای غنی ‌شده است. مولتی ‌ویتامین ‌ها و مکمل ‌ها نیز گزینه دیگری برای تسریع مقدار مصرف شما و جبران کاستی های احتمالی هستند.

منبع: healthyrecipe.ir

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.