اگر دندانهای از دسترفته جایگزین نشوند، عملکرد جویدن مختل میشود. استخوان فک شکسته شده و عضله تغییر میکند. نتیجه این اتفاق درد مزمن در گردن و سر است که میتواند به پشت سرایت کند. علاوه بر این، خطر ابتلا به بیماریهایی مانند پریودنتیت و پوسیدگی افزایش مییابد زیرا فضا و مکانهای مخفی بیشتری برای باکتریها در دهان وجود دارد.
با ازدست دادن دندان چه اتفاقی میافتد؟
دندانها بسیار اجتماعی هستند و همیشه به دنبال نزدیکی به دندان همسایه هستند. بعد از از دستدادن دندان، طولی نمیکشد که دندانهای مجاور به داخل شکاف ایجاد شده حرکت میکنند. در نتیجه، کل ساختار استخوان در فک دچار مشکل میشود، استخوان بهمرور زمان شکسته میشود و خطر از دستدادن دندانهای بیشتر وجود دارد. اگر فشار طبیعی از بالا یا پایین وجود نداشته باشد، دندانهای مقابل نیز واکنش نشان میدهند و به سمت شکاف خالی رشد میکنند. باکتریهای مضر میتوانند در جایی که دندانها کج شدهاند و پلاکهای بیشتری شکل میگیرند، بهتر لانه کنند که به آن بیوفیلم یا پلاک نیز میگویند. بهداشت دهان و دندان معمولاً در این مناطق دشوارتر است، بهطوریکه التهاب و پوسیدگی در این مناطق افزایش مییابد.
عواقب خالی ماندن جای دندان از دست رفته عبارتند از:
- درد عضلانی
- درد عصب سهقلو
- سردرد یکطرفه
- وزوز گوش
- جابهجایی مفاصل گیجگاهی فکی از موقعیت فیزیولوژیکی
- مشکلات زبان
چه زمانی باید به دندانپزشک مراجعه کرد؟
از دستدادن دندان همیشه باید توسط پزشک معالجه شود. از دستدادن یک یا چند دندان میتواند باعث آسیب دائمی به بقیه دندانها و فک شما شود؛ بنابراین اگر دندان خود را از دستدادهاید، نباید مدت زیادی برای مراجعه به دندانپزشک صبر کنید. تنها با درمان سریع از طریق روش های کاشت دندان میتوان از عوارض جدی جلوگیری کرد.
اگر دندان بیفتد، در همان زمان زخم باز ایجاد میشود. بهداشت نامناسب دهان میتواند منجر به التهاب شدید در این مرحله شود. باکتریها و ویروسها میتوانند در این زخم باز جای گیرند و باعث التهاب ناحیه آسیبدیده شوند. حداکثر زمانی که چرک ایجاد میشود، باید در اسرعوقت با پزشک مشورت شود. اگر درمان توسط پزشک انجام نشود، التهاب حتی میتواند به آبسه تبدیل شود.
در مورد آبسه، احتیاط شدید لازم است، زیرا در بدترین حالت حتی ممکن است خطر مسمومیت خون وجود داشته باشد. اگر میخواهید در مراحل اولیه از چنین عوارض جدی جلوگیری کنید، در صورت از دستدادن ناگهانی دندان باید فوراً با دندانپزشک تماس بگیرید.
منبع: www.zhaleimplant.ir
- ۰ ۰
- ۰ نظر